Hem. Om Ramsberg. Skola/ Förskola. Fritid & Turism. Ölsjöbadet. Morskogasjön. Kontakt. RAMSBERG - En Bygd i Bergslagen

Bo i Ramsberg

 En naturskön bygd att bo och verka i eller besöka för avkoppling och friluftsliv


     När man kommer till Ramsberg ser man den vackra, vita kyrkan mitt i byn. På ena sidan ligger prästgård och församlingsgård. På den andra klättrar en äldre faluröd träbebyggelse uppför kyrkbergets slänt. Vid församlingsgården står midsommarstången där det årliga firandet sker med stort deltagande från Ramsbergsbor, semestrande hemvändare och sommarboende samt turister från när och fjärran. På samma plats äger också Valborgsmässofirande och hembygdsdagen rum.

     Vid Ramshytteån, som rinner tvärs igenom byn, finns vackert beläget Kölnbergets festplats. Där avslutas årets begivenhet, karnevalståget på midsommardagen, inför stor publik.

      Ölsjöbadet är nog den vackraste badplatsen i kommunen. Här kan varma och vackra sommardagar flera hundra besökande badgäster breda ut sig på den sluttande sandstranden och njuta av naturen, bada eller köpa en glass att svalka sig med. En mindre camping lockar storstadsbor och turister från kontinenten. Fiske, skogsvandringar samt svamp- och bärplockning lockar också många att besöka bygden.

I byn finns lanthandel, skola, förskola och bibliotek. I kyrkans regi ordnas olika aktiviteter för både vuxna och barn samt körsång. Sammantaget är allt detta av stor betydelse alla boende, enskilda som barnfamiljer. Föreningslivet är rikt och många olika aktiviteter finns att välja på. Allt detta gör Ramsberg med omnejd till en levande och bra plats att bo på och verka i.

Bo i Ramsberg


För byns utveckling finns bostäder eller tomtmark att välja på för t.ex. familjer som ser fördelarna med vad som kan erbjudas som alternativ till storstäderna. Barnfamiljer ända från Holland är exempel på nya bosättare i byn. Många ramsbergare har arbeten i Lindesberg eller Örebro men föredrar av olika skäl att bo kvar på trakten. Huspriserna är naturligtvis lägre än i centralorten Lindesberg och närheten till naturen spelar säkert en roll. Naturskönt belägen och billig tomtmark kan erbjudas den som vill bygga eget. Hyresfastigheter finns i Ramsberg för den som söker en bostad och föredrar att hyra. Föreningen ”Ramsberg-en bygd i Bergslagen” kan hjälpa den som söker boende att hitta rätt objekt. Kontakta oss på adressen som du finner under fliken kontakt och tala om vad du söker så hjälper vi dig gärna.


       Beträffande köp av hus hänvisas i huvudsak till de lokala mäklarna enligt listan nedan. Läget förändras hela tiden och det går inte att hålla informationen uppdaterad på denna hemsida.
Intresserade hänvisas till följande fastighetsmäklare:

www.lindesberg.svenskfast.se

www.fastighetsbyra.nu

www.privatmaklaren.se

www.lindesberg.maklarhuset.se

www.fastighetsbyran.se

Skogs-och villamäklaren

www.smg.nu

www.lindenytt.com